تحولات منطقه

فدراسیون فوتبال به دلیل اشتباه در صدور مجوز حرفه‌ای باشگاه‌ها ۸۰ هزار دلار جریمه تعلیقی داشته و ممکن است در پرونده جدید، این جریمه نیز فعال شود.

آنچه در کمیته انضباطی AFC انتظار فوتبال ایران را می‌کشد/ ۸۰ هزار دلار جریمه فدراسیون فوتبال قطعی است؟
زمان مطالعه: ۲ دقیقه

به گزارش قدس آنلاین، کمیته انضباطی کنفدراسیون فوتبال آسیا (AFC) ابتدای سال ۲۰۲۰ یا اواخر سال ۱۳۹۸ فدراسیون فوتبال ایران را به دلیل اشتباه در صدور مجوز برای تیم‌های راه‌یافته ایرانی به لیگ قهرمانان آسیا در سال ۲۰۱۹، به پرداخت جریمه نقدی محکوم کرد. جریمه‌ای ۱۲۰ هزار دلاری که ۸۰ هزار دلار آن به مدت دو سال تعلیقی بود و فدراسیون موظف شد ۴۰ هزار دلار آن را پرداخت کند.

حالا بار دیگر فدراسیون فوتبال و البته سه باشگاه ایرانی به دردسر افتاده‌اند. صدور مجوز حرفه‌ای برای پرسپولیس، استقلال و گل‌گهر از سوی فدراسیون فوتبال ایران در شرایطی که این سه باشگاه شرایط دریافت مجوز را نداشته‌اند، این سؤال را برای AFC ایجاد کرده که چطور این اتفاق افتاده است. حالا این پرونده به کمیته انضباطی کنفدراسیون فوتبال آسیا رفته و فدراسیون فوتبال و سه باشگاه دیگر کمتر از پنج روز مهلت دارند تا با ارائه مستندات، از خود در این زمینه دفاع کنند.

در این بین باشگاه‌ها امکان دارد با رعایت نکردن شرایط حرفه‌ای، مدارکی را برای دریافت مجوز حرفه‌ای ارائه کرده باشند که دچار نقص بوده است. فدراسیون هم یا با عدم بررسی آنها یا چشم‌پوشی از این مدارک، اقدام به صدور مجوز حرفه‌ای کرده است که در این زمینه باید به کمیته انضباطی AFC پاسخگو باشد. حالا مسئله اینجاست که آیا رسیدگی به پرونده فدراسیون فوتبال و باشگاه‌های پرسپولیس، استقلال و گل‌گهر در کمیته انضباطی AFC عواقب بدتری هم به دنبال خواهد داشت یا نه.

می‌توان پیش‌بینی کرد با توجه به محکومیت فدراسیون فوتبال که دو سال پیش صورت گرفته بود و هنوز دو سال تعلیق آن به پایان نرسیده است، اعمال ۸۰ هزار دلار جریمه تعلیقی قطعی به نظر می‌رسد. حالا باید دید اگر جریمه ۸۰ هزار دلاری فدراسیون فوتبال قطعی شود، جرایم دیگری هم به این جریمه اضافه خواهد شد یا نه. به طور معمول در آرای انضباطی، در صورت تکرار یک اتفاق جریمه افزایش پیدا می‌کند و این موضوع می‌تواند شامل حال فدراسیون فوتبال شود که بدون احراز شرایط، برای استقلال، پرسپولیس و گل‌گهر مجوز حرفه‌ای صادر کرده است.

از سوی دیگر، سه باشگاه دیگر هم در خطر هستند، چراکه ارائه مدارک برای دریافت مجوز حرفه‌ای پروسه‌ای است که از سوی باشگاه‌ها شکل می‌گیرد که بسیاری از این مدارک به ترازنامه‌های مالی ارتباط دارد. آیا باشگاه‌ها از جمله استقلال و پرسپولیس که پرونده‌های متعدد مالی ملی و بین‌المللی دارند، مدارکی ارائه کرده‌اند که خلاف واقع بوده است؟ اگر چنین اتفاقی رقم خورده باشد، می‌توان گفت جریمه مالی و در بدترین شرایط محرومیت‌های مدت‌دار دیگری می‌تواند نصیب این باشگاه‌ها شود. یعنی استقلال، پرسپولیس و البته گل‌گهر علاوه بر اینکه نمی‌توانند در لیگ قهرمانان آسیا ۲۰۲۲ شرکت کنند، در صورت محرومیت از سوی کمیته انضباطی AFC شاید فرصت حضور در لیگ قهرمانان سال ۲۰۲۳ را هم از دست بدهند که این می‌تواند حداقل محرومیت برای آنها باشد.

به هر حال هرگونه تصمیم‌گیری انضباطی درباره این پرونده، بستگی به دفاعیاتی دارد که فدراسیون فوتبال و سه باشگاه استقلال، پرسپولیس و گل‌گهر ارسال خواهند کرد و باید دید آیا دفاعیات این باشگاه‌ها قضات AFC در کمیته انضباطی را می‌تواند مجاب کند یا خیر.

منبع: فارس

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.